درس ها

کارگاه آموزشی مبانی رنگ

  رنگ ها را بشناسیم

سه رنگ اصلی وجود دارد که شامل قرمزآبی و زرد میباشند که رنگ های ثانویه از ترکیب این رنگ ها بوجود می آیند. رنگ های ثانویه شامل نارنجی سبز و بنفش هستند.
هرکدام از رنگ های ثانویه مکمل یکی از رنگ های اصلی هستند. رنگ سبز که از ترکیب  زرد و ابی بوجود آمده است مکمل رنگ قرمز است. رنگ بنفش که از ترکیب رنگ قرمز و ابی بوجود امده است مکمل رنگ زرد است و رنگ نارنجی که از ترکیب زرد و قرمز تشکیل شده مکمل رنگ ابی است. برای درک کامل تری از قضیه بهتر است نگاهی به چرخه ی رنگ بیندازیم.  کارگاه آموزشی مبانی رنگ برای هنرجویان عزیزی در نظر گرفته شده است که در دوره آموزش طراحی لباس شرکت می کنند. در ادامه با مبحث رنگ بیشتر آشنا می شوید. مطلب توسط گروه آموزشی روحی آماده شده است و خوشحال میشویم که در آخر نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید.

در چرخه ی رنگ. رنگ ها به دو دسته ی کلی تقسیم میشوند. رنگ های گرم و رنگ های سرد. رنگ های سرد همگی دارای رنگ مایه آبی هستند و رنک های گرم همگی از ته مایه قرمز و نارنجی و زرد بوجود می آیند.

رنگ مایه ها

خالص ترین حالت رنگ را به نام رنگ مایه میشناسیم که با ترکیب شدن آن با سفید و مشکی و خاکستری طیف گسترده ای از رنگ ها تشکیل میشود. تینت یا روشن از ترکیب رنگمایه با رنگ فید ایجاد میشود. سایه ها از ترکیب رنگمایه با خاکستری و تون ها از ترکیب رنگمایه با سیاه ایجاد میشوند.

رنگ های خنثی

رنگ های خنثی مثل سفید مشکی خاکستری  سرمه ای خاکی  قهوه ای و سایه های بیشمار این رنگ ها در چرخه رنگ اصلی وجود ندارد و به نوعی از طبیعت الهام گرفته شده اند.

هارمونی رنگ ها

رنگ ها هارمونی های بیشماری دارند اما در این جا ما پنج هارمونی اصلی که در فشن کاربرد بسزایی دارند را برسی میکنیم که شما با استفاده از آن ها میتوانید استایل های متفاوتی را داشته باشید و از همنیشینی زیبای رنگ ها در کنار یکدیگر لذت ببرید. یادگیری این هارمونی ها برای آموزش طراحی لباس بسیار الزامی است.

1- مونوکروم یا تک رنگ

این رنگ ها سا یه هایی از یک رنگ واحد هستند. مثل رنگ شیری خردلی و خاکی که همگی سایه های رنگ زرد هستند و در کنار یکدیگر ترکیب جالبی ایجاد میکنند. در ادامه استایل هایی که از رنگ های مونوکروم استفاده کرده اند را میبینیم. امروزه هارمونی تک رنگ کاربرد بسیار زیادی در طراحی لباس دارد.

2- رنگ های مکمل

یکی از بهترین ترکیب بندی ها در استایل استفاده از رنگ های مکمل در کنار یکدیگر هستند. رنگ های مکمل در چرخه ی رنگ در روبروی یکدیگر قرار دارند. اما گاهی اوقات شاید بودن این رنگ ها در کنار یکدیگر بصورت رنگمایه خالص اذیت کننده باشد. در این حات بهتر است از سایه های مختلف یکی از آن ها یا هردوی آن ها استفاده شود. بطور مثال بجای استفاده از زرد خالص و بنفش میتوان از رنگ خردلی و بادمجانی  استفاده کرد.

3- رنگ های مشابه

در چرخه ی رنگ به سه رنگی که درکنار یکدیگر قرار دارند رنگ های مشابه گفته میشود که نباید آن را با مونوکروم ها اشتبه گرفت. در این ترکیب نیز میتوان یک رنگ را به صورت شفافا و با تاکید بیتر استفاده کرد و از تون های متفاوت دو رنگ دیگر با تاکید کمتر بهره  گرفت.

4- رنگ های سه گانه

رنگ هایی هستند که با فاصله ی سه تایی در چرخه رنگ قرار دارند و ترکیب بندی بسیار جسورانه و شادابی را ایجاد میکنند و میتوانن استایلی بسیار متفاوت را ایجاد کنند. مانند رنگ های مکمل ممکن است استفاده ی مستقیم از تمام این رنگ ها در کنار هم انتخاب مناسبی نباشد و بهتر از از سایه های مختلف آن ها استفاده شود.

5- رنگ های خنثی

رنگ های خنثی نقش بسیار مهمی در در استایل دارند و بخش وسیعی از کمدهای لباس مارا تشکیل میدهند و ترکیب کردن و ست کردن آن ها با رنگ های دیگر به سادگی امکان پذیر است. این رنگ ها میتوانند در استایل شما تعدل ایجاد کرده و حتی از براق بودن رنگ های دیگر بکاهند و مسیر شما را برای ایجاد هارمونی زیبا هموار کنند. اگر شما از جمله افرادی هستید که علاقه به پوشیدن رنگ های خنثی دارید و همه ی لباسهایتان  در این طیف قرار میگیرید.میتوانید با استفاده از اکسسوری های  رنگی  مثل کیف و کفش یا ساعت. استایل جدیدی را برای خود ایجاد کنید و به آن روح ببخشید.

جمع بندی

در دنیا هزاران رنگ و هزاران ترکیب رنگی وجود دارد که ما قادر به برسی همه ی آن ها نیستیم  اما برای طراحی لباس یا برای داشتن استایلی زیبا تنها بسنده کردن به سلیقه ی شخصی  یا داشتن لباس های مختلف و زیاد کافی نیست اگرچه خوش سلیقه بودن تا حدی کا را برای ما ساده تر میکند باید از اطرافمان الهام بگیریم و با اصول اولیه ی رنگ شناسی آشنا باشیم…اما چیزهایی که گفته شدند یک قاعده و قانون کلی نیستند که نتوان خارج از آن قدم گذاشت. علاوه بر اینکه این علم در دوره آموزش طراحی لباس نیاز شما می شود، همچنین در طراحی پارچه به آن نیاز پیدا خواهید کرد.

ملزومات 

قلم موی سرگرد شماره های ۳ و ۵ ترجیحا مارک پارس آرت
پالت تخم مرغی سفید
دفتر مقوایی سن پترزبورگ A3 مخصوص آبرنگ ۲۲۰ گرم ویا ۳۰۰ گرم

گواش ترجیحا مارک پنتل و رنگ های زیر
white

black

yellow

red

blue(carbon blue)

green

violet
اسامی نوشته شده روی رنگ ها دقیقا همین باشه بدون پسوند یا پیشوند اگر آبی اصلی را پیدا نکردید آبی کاربنی بگیرید
دستمال پارچه ای برای تمیز کردن قلم مو
لیوان پلاستیکی (دوستان حتما لیوان پلاستیکی همراه داشته باشید)

دوستان ملزومات بالا مربوط به جلسه اول بوده و ملزومات مورد نیاز جلسات آینده توسط مدرس هر کارگاه اعلام خواهد شد.

پیش نیاز
کارگاه رنگشناسی پیش نیاز ندارد

خروجی دوره
هنرجویان طراحی لباس در این کلاس علاوه بر آشنایی با انواع رنگ ها٬ روش ساخت و روابط بین رنگی که مطالب عمومی کلاس هست:
۱.با تکنیک ساده ای آشنا می شوند که از طریق آن می توانند به راحتی و نامحدود٬ ست های رنگی متفاوت و غیرکلیشه ای بسازند و با بخشی از مطالب رنگ در استایلینگ هم آشنا میشوند و از این طریق تزدیک تر و ملموس تر با کاربرد رنگ در لباس روبرو می شوند.
– هنرجویان با برخی مفاهیم رمزی و سمبلیک رنگ ها آشنا می شوند و از این طریق نگاهی متفاوت و جستجوگر در مقوله رنگ پیدا می کنند.

 

گواهینامه پایان دوره
برای مشاهده شرایط اخذ گواهینامه اینجا کلیک نمایید.
برای مشاهده قوانین و مقررات آموزشگاه اینجا کلیک نمایید.

برای بهره گیری از  مشاوره تخصصی رایگان با شماره 88834284 تماس گرفته و یا عدد 1 را به شماره 09109102440 پیامک نمایید.

تهیه شده توسط آموزشگاه طراحی لباس و طراحی پارچه روحی